Lidmaatschapstest

Zo pak jij na je vakantie je gezonde leefstijl op

"

sep 29, 2023 | Amersfoort-Noord

Vamos a la … casa! Na zon, zee, strand én lekker eten zit de vakantie er weer op. Vol nieuwe energie wil jij jouw gezonde leefstijl weer oppakken. Maar waar begin je? Het kan namelijk best even zoeken zijn om dat ritme en de balans weer te vinden na de vakantie. Maar geen zorgen! Met deze 5 tips heb jij binnen no-time jouw gezonde leefstijl weer opgepakt na de vakantie. Minder snoepen, meer bewegen én gezonder eten; je kan het!

1. Begin met kleine stapjes

Ooit iemand gehoord die zijn leefstijl drastisch omgooide en dat volhield? Nee? Wij ook niet. Begin daarom met kleine stapjes. Start bijvoorbeeld met één gezonde maaltijd per dag en een korte wandeling, en bouw van daaruit op. Deze kleine veranderingen hebben op lange termijn een grote impact. Voor je het weet pak je liever een appel dan een koekje én maak je een wandeling naar de sportschool, in plaats van dat je de auto pakt. 😉

2. Doel behaald? Tijd voor een cadeautje!

Stel (kleine) doelen en omschrijf ook wáárom je die doelen wilt behalen. Misschien wil je meer energie krijgen, meekomen met de (klein)kinderen, trots zijn op je lichaam, fitter worden. Schrijf je doelen en beweegredenen bij voorkeur op. Dat maakt het tastbaar en concreet. 

Doel(en) bereikt? Dan is het tijd om jezelf te belonen. Trakteer jezelf op een rustige yoga les, een snack waar je van houdt, of iets anders waar je van geniet. Door jezelf te belonen voor je harde werk, creëer je een positieve associatie met het behalen van je doelen. Én het houd je gemotiveerdt om je gezonde leefstijl voort te zetten

Vergeet niet om je doelen te delen met vrienden of familie; zij kunnen je aanmoedigen om je doelen te behalen en zo kan jij jezelf eerder belonen. 

3. Doe iets wat je leuk vindt

Onder de noemer; ‘cliché, maar waar’: doe iets wat je leuk vindt om je gezonde leefstijl weer op te pakken én vol te blijven houden. Of het nu yogafitness, fietsen, dansen, wandelen of groepslessen is. 

Wist je trouwens dat sporten en bewegen je letterlijk positieve kracht geven om weer gezond bezig te gaan? Tijdens het bewegen worden namelijk gelukshormonen afgegeven aan je lichaam. Dus doe wat jij het leukst vindt, dan houd je het het langste vol.

“SAMEN BEWEGEN WERKT NAAST INSPIREREND OOK MOTIVEREND.”

4. Probeer nieuwe gezonde recepten

Jouw favoriete vakantierecept, maar dan gezond?! Daag jezelf minimaal één keer per week uit om nieuwe, gezonde gerechten te proberen die je nooit eerder maakte. En laat je hierbij bijvoorbeeld inspireren door je favoriete vakantiegerecht. Hierdoor voorkom je eentonigheid in je maaltijden én wordt het makkelijker om je gezonde eetgewoonten vast te houden. En onthoud: gezond eten hoeft niet moeilijk en duur te zijn.

5. Wees niet te streng voor jezelf

Niemand is perfect. Het is oké als je soms even afwijkt van je gezonde plan. Wees niet te hard voor jezelf als je een keer iets kiest dat minder gezond is. Belangrijk is dat je over het algemeen gezonde gewoontes blijft volgen. Geniet van dat chocoladetaartje en compenseer het bijvoorbeeld tijdens de lunch, door voor vezelrijke crackers te kiezen in plaats van brood. Of parkeer je auto een straat verderop, zodat je meteen een stukje wandelen te pakken hebt. Zo houd je jouw gezonde levensstijl het beste vol! Goed voor jezelf zorgen en kleine stapjes vooruitzetten zijn namelijk belangrijk om je gezonde leefstijl op de lange termijn vast te houden.

Pak jij je gezonde leefstijl weer op, maar vind je het lastig om die vast te houden? Je hoeft het niet alleen te doen. Bij LifeCity staan onze coaches en experts klaar om je te helpen. Wat je doel ook is, jouw leefstijl staat bij ons centraal. 

Start je gratis proefweek

Overweeg je te starten met fitness? Kom dan een week lang gratis kennismaken met LifeCity. In Amersfoort-Centrum, Amersfoort-Noord (Vathorst) en Baarn. Meld je aan voor de Gratis Proefweek en we nodigen je binnen 1 dag uit voor een kennismaking.

  • Toegang tot alle lessen en vrij trainen
  • Direct kennismaken met onze trainers
  • Een community en extra services

Ben je nog niet bekend met LifeCity?

Kom eens kennismaken bij een van onze sportscholen in Amersfoort, Vathorst of Baarn. Bij LifeCity sport je altijd op de manier die bij jouw gezonde leefstijl past. Meld je aan voor een gratis proefweek en dan nodigen wij je binnen 1 dag uit voor een kennismaking.

Wat onze leden van ons vinden

Fantastische sportschool!

Fijne sportschool! Leuke sfeer, goeie prijs, veel aanbod qua groepslessen en een jong en gemotiveerd team. Trainers zorgen iedere keer weer voor een leuke les en motiveren je om net iets meer uit jezelf te halen dan je zelf eigenlijk zou doen!

Margreet Verdouw - Projectmannager bij Salepack

4.9

Echt genoten!

Super leuk en zeer vriendelijk team. Veel keus uit groepslessen en ruimte keus aan fitnessapparatuur. Je kunt op verschillende locaties terecht.

Linda Martens - Sales specialist bij OneTake

4.8

Vrolijk personeel

Prima gym met aardig personeel. Alles wat je nodig hebt is er. Op bepaalde tijden is het druk maar als je daar een beetje omheen plant, kan je altijd op je gemakje trainen! Ook veel groepslessen. Aanrader!

Piet van Koop - Zorgbegeleider bij Hulpmarkt

5.0