Lidmaatschapstest

Clubmanager Auke in ‘Vakmannen in Beeld’: “Een sportmaatje is de beste motivatie!”

"

In ‘Vakmannen in Beeld’ staat ‘onze’ Auke (35) centraal. Clubmanager bij LifeCity Baarn en al 20 jaar actief in het sportvak. Als Clubmanager stuurt hij het team aan en zorgt hij ervoor dat alles op rolletjes loopt, zodat iedereen kan genieten van de faciliteiten op de club. Hoe zijn liefde voor sporten is ontstaan én waarom een sportmaatje de beste motivatie is? Hij vertelt er meer over in dit interview!

Zijn liefde voor sport?

Die begon al op jonge leeftijd. Van turnen tot voetbal, hockey, zeilen en zelfs een korte periode badminton. Auke: “Bewegen gaf mij altijd een goed gevoel, zelfvertrouwen en energie.” Op zijn 12e begon hij met krachttraining, geïnspireerd door Arnold Schwarzenegger, met wat push-ups en gewichten in zijn slaapkamer. Maar zijn passie voor coachen en trainen begon/ontstond pas echt op zijn 14e: “Mijn buurman was net gestopt met roken en wilde aan zijn conditie werken, dus ben ik samen met hem gaan hardlopen. Ook gaf ik op die leeftijd elke zomer (6 weken) zeilles in Loosdrecht.”

Regelmatiger te vinden in de sportschool

Rond zijn 15e begon Auke zich naast het hockeyen meer te richten op fitness. Dankzij de familie Leenders, waaronder Jesse-Bo (eigenaar LifeCity), kwam hij bij terecht bij de sportschool ‘Millenium Sports’ in Hoevelaken. “Naast het hockeyveld waren Jesse-Bo en ik regelmatig te vinden in deze sportschool. Hier ontstond onze connectie.”

Passie voor sport en coaching verder ontwikkelen

Na een korte juridische opleiding volgde Auke zijn hart en koos hij voor het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS). De perfecte stap om zijn passie voor sport en coaching verder te ontwikkelen. Zijn stage bij twee sportclubs in Almere, waaronder één van de familie Leenders, opende deuren voor hem. Want niet lang daarna werd hem een belangrijke vraag gesteld door de familie Leenders: “Ze vroegen mij in 2008 of ik onderdeel wilde zijn van een nieuw concept: LifeCity Amersfoort. Toen deze club opende, kon ik daar mijn vervolgstage vanuit het CIOS voortzetten. Dit beviel zo ontzettend goed dat ik fulltime aan de slag ben gegaan”, vertelt Auke enthousiast.

Van Amersfoort en Baarn, tot Amsterdam en Australië

En zo vervolgde Auke zijn avontuur in de sportwereld:

 • 2011: Auke hielp mee met de start van LifeCity Baarn
 • 2013: Zette ook LifeCity in Amersfoort-Noord op de kaart
 • 2015: Weer werkzaam in Baarn
 • 2016: Amsterdamse avonturen als Clubmanager van OosterGym
 • 2017: Down Under, van crew op zeilboten tot sportieve avonturen
 • Eind 2019: Terug in Amersfoort, waar het allemaal begon
 • Begin 2020: Weer als Clubmanager bij LifeCity in Baarn aan de slag, tot op heden.

Een sportmaatje is dé beste motivatie

Wat zijn werk zo leuk maakt? “Het contact met leden en collega’s, het geven van trainingen, en de waardering die ik krijg vanuit leden en collega’s”, vertelt Auke.

Op zoek naar motivatie om te sporten? Auke heeft dé tip! “Een sportmaatje! De beste motivatie. Samen sporten, elkaar motiveren en successen delen. 

Waarom is een sportmaatje de beste motivatie? Auke legt uit:

 1. Een sportmaatje kan je net dat laatste zetje geven om die ene extra herhaling of oefening te doen waarmee je jouw doel bereikt.
 2. Als je er even niet zo lekker in zit en je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan, kan je maatje je overhalen om tóch te gaan. (Uiteraard voelt dit achteraf beter.) Bijvoorbeeld: ‘Ik heb nog spierpijn in mijn benen, laten we een dag overslaan.’ Maatje: ‘Ah kom op, laten we vandaag ons bovenlichaam trainen.’
 3. En tot slot, sporten met een maatje is gewoon leuk! Het maakt de hele ervaring aangenamer en je kijkt er waarschijnlijk naar uit om samen te trainen. Het draagt bij aan een positieve mindset en motivatie.

Bij LifeCity geloven we in de kracht van samen sporten. Dus wil jij samen met een (sport)maatje gaan sporten, maar weten jullie niet waar jullie moeten beginnen? Bij LifeCity staan onze coaches en experts klaar om jullie te helpen!

Start je gratis proefweek

Overweeg je te starten met fitness? Kom dan een week lang gratis kennismaken met LifeCity. In Amersfoort-Centrum, Amersfoort-Noord (Vathorst) en Baarn. Meld je aan voor de Gratis Proefweek en we nodigen je binnen 1 dag uit voor een kennismaking.

 • Toegang tot alle lessen en vrij trainen
 • Direct kennismaken met onze trainers
 • Een community en extra services

Ben je nog niet bekend met LifeCity?

Kom eens kennismaken bij een van onze sportscholen in Amersfoort, Vathorst of Baarn. Bij LifeCity sport je altijd op de manier die bij jouw gezonde leefstijl past. Meld je aan voor een gratis proefweek en dan nodigen wij je binnen 1 dag uit voor een kennismaking.

Wat onze leden van ons vinden

Fantastische sportschool!

Fijne sportschool! Leuke sfeer, goeie prijs, veel aanbod qua groepslessen en een jong en gemotiveerd team. Trainers zorgen iedere keer weer voor een leuke les en motiveren je om net iets meer uit jezelf te halen dan je zelf eigenlijk zou doen!

Margreet Verdouw - Projectmannager bij Salepack

4.9

Echt genoten!

Super leuk en zeer vriendelijk team. Veel keus uit groepslessen en ruimte keus aan fitnessapparatuur. Je kunt op verschillende locaties terecht.

Linda Martens - Sales specialist bij OneTake

4.8

Vrolijk personeel

Prima gym met aardig personeel. Alles wat je nodig hebt is er. Op bepaalde tijden is het druk maar als je daar een beetje omheen plant, kan je altijd op je gemakje trainen! Ook veel groepslessen. Aanrader!

Piet van Koop - Zorgbegeleider bij Hulpmarkt

5.0