Lidmaatschapstest

Meet The LifeCity Community | Jan Willem Dieben (58): van zeilen naar gewichtheffen

"

Hockey, zeilen en hardlopen: Jan Willem Dieben uit Baarn was voorheen graag actief met buitensporten. Sportscholen? Niet echt zijn ding. Toch moest hij na wat blessureleed accepteren dat buitensporten niet meer voor hem waren weggelegd. Nu vind je hem dagelijks in de sportschool (LifeCity Baarn), waar hij al sport sinds de oprichting. 

In onze serie ‘Meet The LifeCity Community’ vertellen we verhalen van LifeCity-leden. Deze keer het verhaal van Jan Willem. 

Stoppen met klagen, richten op wat wél mogelijk was

Nadat Jan Willem jarenlang had gezworen zich nooit bij een sportschool aan te sluiten, belandde hij een paar jaar geleden toch bij LifeCity Baarn. Hoe dat ging? Jan Willem legt uit: “Ik had veel te stellen met blessures en moest fysiotherapie en revalidatietrainingen volgen. Toen besefte ik dat binnensporten beter voor mijn lichaam waren. Dus besloot ik naar LifeCity Baarn te gaan. In plaats van te blijven klagen over wat ik niet kon, begon ik me te richten op wat nog wél mogelijk was. Ik merkte dat ik er steeds meer plezier in kreeg. En nu probeer ik dat enthousiasme ook op anderen over te brengen. Het resultaat? Meer mensen die ook naar de sportschool gaan.”

Positieve, gezellige en persoonlijke sfeer

Nu sport Jan Willem dus bijna elke dag bij LifeCity Baarn. En dat heeft volgens hem vooral te maken met de sfeer bij LifeCity Baarn: “Naast dat sporten zowel mentaal als fysiek goed voor mij is, maakt het sociale aspect het ook erg leuk. De positieve, gezellige en persoonlijke sfeer die er hangt, draagt daar dan ook zeker aan bij. Ik zie iedere ochtend dezelfde gezichten. En dat creëert een gevoel van gemeenschap. Een community gevoel”, vertelt Jan Willem. 

Het voordeel van een groepsles? Je motiveert elkaar!

En wat vind je dan het leukste om te doen? “In de coronatijd ontdekte ik de (kleine) groepslessen, zoals HITT of Muscle training. Dat bleek ik erg leuk te vinden. Met een paar fanatiekelingen gaan we er dan flink tegenaan. Het voordeel van een groepsles is dat je nooit alleen bent. Je kunt elkaar motiveren”, vertelt Jan Willem. Maar dat is niet het enige. 

Hij vervolgt: “Tegenwoordig doe ik ook steeds meer krachttraining. Dat is best een uitdaging omdat ik dan alleen ben en zelf mijn programma moet afwerken. Ik heb niet specifiek als doel om een lager lichaamsgewicht te bereiken, maar richt me wel meer op kracht- en spiermassatraining. Het gaat mij vooral om de balans tussen gezond eten, voldoende slaap en regelmatig sporten.”

LifeCity

Wil je graag op weg geholpen worden met jouw trainingsschema? Of wil je graag dat er iemand meekijkt tijdens jouw training? Bij LifeCity hebben we in elke vestiging een persoonlijke begeleider die meekijkt waar nodig is. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Hoe meer ik sport, hoe beter ik eet

Bijna elke dag sporten, hoe houd je dat vol? “Voor mij is sporten net zo’n gewoonte als eten, slapen en werken. Ik begin mijn dag met sporten. Dat zit inmiddels zo in mijn systeem dat het gemakkelijk is om vol te houden. En geloof me, hoe meer ik sport, hoe beter ik eet. Ik kan het iedereen aanraden”, deelt Jan Willem. 

Ook adviseert hij anderen om niet in hun eentje aan te modderen, maar actief hulp te vragen: “LifeCity biedt bijvoorbeeld verschillende manieren om je doelen te behalen. Inclusief metingen en follow-ups om je voortgang bij te houden. Dus maak daar zeker gebruik van. Dat motiveert je om te sporten én een gezonde leefstijl aan te houden.”

Breed scala aan faciliteiten en diensten

Voor dat echte community gevoel moet je bij LifeCity zijn, volgens Jan Willem: “LifeCity organiseert namelijk regelmatig activiteiten die bijdragen aan de saamhorigheid. Denk aan een nieuwjaarsloop.” En wat onderscheidt LifeCity van de rest? “Het brede scala aan faciliteiten en diensten maakt echt het verschil. Door de vroege openingstijden, vanaf 06:00 uur ’s ochtends, kan ik voor mijn werk al sporten. Dat is echt top. En die sauna hier in Baarn, eigenlijk moet ik daar vaker van genieten. Goed voor de spieren. Ik moet alleen nog leren om die rustmomenten in mijn drukke agenda te passen,” sluit Jan Willem af.

Start je gratis proefweek

Overweeg je te starten met fitness? Kom dan een week lang gratis kennismaken met LifeCity. In Amersfoort-Centrum, Amersfoort-Noord (Vathorst) en Baarn. Meld je aan voor de Gratis Proefweek en we nodigen je binnen 1 dag uit voor een kennismaking.

  • Toegang tot alle lessen en vrij trainen
  • Direct kennismaken met onze trainers
  • Een community en extra services

Ben je nog niet bekend met LifeCity?

Kom eens kennismaken bij een van onze sportscholen in Amersfoort, Vathorst of Baarn. Bij LifeCity sport je altijd op de manier die bij jouw gezonde leefstijl past. Meld je aan voor een gratis proefweek en dan nodigen wij je binnen 1 dag uit voor een kennismaking.

Wat onze leden van ons vinden

Fantastische sportschool!

Fijne sportschool! Leuke sfeer, goeie prijs, veel aanbod qua groepslessen en een jong en gemotiveerd team. Trainers zorgen iedere keer weer voor een leuke les en motiveren je om net iets meer uit jezelf te halen dan je zelf eigenlijk zou doen!

Margreet Verdouw - Projectmannager bij Salepack

4.9

Echt genoten!

Super leuk en zeer vriendelijk team. Veel keus uit groepslessen en ruimte keus aan fitnessapparatuur. Je kunt op verschillende locaties terecht.

Linda Martens - Sales specialist bij OneTake

4.8

Vrolijk personeel

Prima gym met aardig personeel. Alles wat je nodig hebt is er. Op bepaalde tijden is het druk maar als je daar een beetje omheen plant, kan je altijd op je gemakje trainen! Ook veel groepslessen. Aanrader!

Piet van Koop - Zorgbegeleider bij Hulpmarkt

5.0