Lidmaatschapstest

3 tips voor een sportieve start van 2024

"

New year, new me! Het klinkt bekend, nietwaar? Ieder jaar stel je doelen om gezonder te leven en meer te sporten. Maar voor je het weet, verval je weer in jouw oude patroon. Pak 2024 nu écht anders aan. Geen excuses meer. Dit keer ga je jouw sportieve gewoonten wél volhouden. Hoe? Jesse-Bo deelt 3 tips voor een sportieve start van 2024!

1. Plan je sportmomenten in je agenda!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Net zoals je die tandartsafspraak, knipbeurt bij de kapper of dat gezellige etentje met vrienden plant. Zo kun je ook je sportmomenten inplannen. Op die manier weet je precies wanneer je in de sportschool te vinden bent. En het mooie is, je kunt andere afspraken daar omheen plannen – of andersom natuurlijk.

Heb je hulp nodig bij het plannen van jouw sportmomenten? Loop langs bij één van de coaches van LifeCity. Wij zijn er om jou op weg te helpen naar een gezonde en sportieve leefstijl!

Lifecity Blog Agenda

2. Zoek een sportmaatje

Wat is er nu leuker dan samen sporten met een vriend(in)? Het is niet alleen gezellig, maar het geeft je ook een extra duwtje in de rug om door te zetten. Op dagen dat de motivatie ver te zoeken is, slepen jullie elkaar erdoorheen. Spreek bijvoorbeeld af om minstens één keer per week samen een groepsles te volgen. Dit zorgt ervoor dat je jouw sportieve gewoonten niet alleen in januari, maar ook in de maanden daarna volhoudt. Samen sporten, samen zweten én samen lachen.

Jan Willem Dieben uit Baarn: “Het voordeel van een groepsles is dat je nooit alleen bent. Je kunt elkaar motiveren.”

3. Blijf realistisch

Laten we eerlijk zijn, van 0 naar 5 keer in de week sporten is misschien wat hoog gegrepen. Het klinkt leuk, maar in de praktijk kan het snel te veel worden. Blijf daarom realistisch en begin rustig aan. Bouw je sportmomenten geleidelijk op en ontdek wat voor jou haalbaar is. Stel realistische en meetbare doelen die je kunt volhouden. Zeg bijvoorbeeld niet: “Ik wil afvallen”, maar eerder: “In de komende maanden plan ik 2 sportmomenten per week in en wil ik vijf kilo afvallen.” Voor je het weet, ben je een paar maanden verder en heb je je eerste (sport)doel bereikt!

Meer tips voor een sportieve start in 2024?

Wissel af in je workouts voor uitdaging en plezier, zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, beloon jezelf voor je inzet én het belangrijkste: luister naar je lichaam!

Wil jij 2024 sportief starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zoek je manieren om je goede (sportieve) voornemens vol te houden? Je hoeft het niet alleen te doen. Bij LifeCity staan onze coaches en experts klaar om je te helpen. Wat je doel ook is, wij helpen je niet alleen bij de start van 2024, maar gedurende het hele jaar om sportief te blijven.

Start je gratis proefweek

Overweeg je te starten met fitness? Kom dan een week lang gratis kennismaken met LifeCity. In Amersfoort-Centrum, Amersfoort-Noord (Vathorst) en Baarn. Meld je aan voor de Gratis Proefweek en we nodigen je binnen 1 dag uit voor een kennismaking.

  • Toegang tot alle lessen en vrij trainen
  • Direct kennismaken met onze trainers
  • Een community en extra services

Ben je nog niet bekend met LifeCity?

Kom eens kennismaken bij een van onze sportscholen in Amersfoort, Vathorst of Baarn. Bij LifeCity sport je altijd op de manier die bij jouw gezonde leefstijl past. Meld je aan voor een gratis proefweek en dan nodigen wij je binnen 1 dag uit voor een kennismaking.

Wat onze leden van ons vinden

Fantastische sportschool!

Fijne sportschool! Leuke sfeer, goeie prijs, veel aanbod qua groepslessen en een jong en gemotiveerd team. Trainers zorgen iedere keer weer voor een leuke les en motiveren je om net iets meer uit jezelf te halen dan je zelf eigenlijk zou doen!

Margreet Verdouw - Projectmannager bij Salepack

4.9

Echt genoten!

Super leuk en zeer vriendelijk team. Veel keus uit groepslessen en ruimte keus aan fitnessapparatuur. Je kunt op verschillende locaties terecht.

Linda Martens - Sales specialist bij OneTake

4.8

Vrolijk personeel

Prima gym met aardig personeel. Alles wat je nodig hebt is er. Op bepaalde tijden is het druk maar als je daar een beetje omheen plant, kan je altijd op je gemakje trainen! Ook veel groepslessen. Aanrader!

Piet van Koop - Zorgbegeleider bij Hulpmarkt

5.0